Dünyanın bazı bölgelerinde insanların en büyük imtihanı açlık ve susuzluktur. Kimi insanların yemeye tenezzül etmediği veya israf ettiği yemeklere, birçok insan muhtaç olup, onu dahi bulamıyor. Misdarder olarak bizler bu sorunun farkındayız ve hayırsever insanlardan topladığımız bağışlarla mazlum kardeşlerimize umut oluyoruz. Birleşmiş Milletler tarafından yapılan çalışmalara baktığımızda 2023 yılında 900 milyona yakın insan açlıkla mücadele ediyor.
Öyle ki dünya nüfusunun neredeyse %10 ise açlıkla imtihan oluyor ve hatta her yıl binlerce insan açlık ve susuzluk nedeniyle yaşamını kaybediyor. Açlık ve kıtlığın özellikle de Müslüman coğrafyalarda yaygın olarak yaşanması Ümmet Sofrası bağışlarını daha da önemli kılıyor. Dünyanın farklı bölgelerinden bağışçıların desteği ile yapılan organizasyonlar ile açlıkla karşı karşıya kalan her ümmete ulaşmayı hedefliyoruz.
Sizler de bağış yaparak bölgedeki insanlara umut olabilirsiniz. Bu noktada bağışların azı çoğu düşünülmeden, her hayırsever bütçesine uygun şekilde bağış yapabilir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) buyurduğu gibi,
‘Yarım hurma ile de olsa kendinizi ateşten koruyun’ (Buhârî, Edeb 34, Zekât 10, Rikak 51, Tevhîd 36; Müslim, Zekât 66-70. Ayrıca bk. Tirmizî, Kıyâmet 1, Zühd 37; Nesâî, Zekât 63-64; İbni Mâce, Mukaddime 13, Zekât 28)
hadis-i şerifini kendimize şiar edinerek, Müslüman kardeşlerimize yardım etmeyi görev biliyoruz.
Ümmet Sofrası, kardeşlik bağının en güzel şekilde güçlendiği yardım sofralarıdır. Farklılığın ortadan kalktığı ve müminler kardeş birlikteliğiyle aynı sofranın etrafında toplandığı organizasyonlardır. Açlıkla, sefaletle, susuzlukla ve yoksullukla mücadele eden insanlara yardım eli olmak için ümmet sofraları kuruyoruz.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) buyurduğu gibi, “Komşusu açken, tok yatan mü’min değildir” (Hakim, II, 15) şiarı bizim yolumuzun ibresidir. Kardeşlerimiz için yılın her anı ümmet sofraları kurarak aynı sofranın etrafında bir araya geliyoruz. Besin değeri yüksek yemekleri açlıkla mücadele eden bölgelere ulaştırıyor ve sofralar kuruyoruz. Sizler de farklı dil, renk ve meşrepten olan insanların açlıkla mücadelesine yardımcı olmak için harekete geçebilirsiniz. Misder olarak açlıkla karşı karşıya kalan kardeşlerimizin yanında oluyor ve onlar için sizlerin de desteğiyle elimizden geleni yapıyoruz.
Ümmet Sofrası Nedir?
Ümmet Sofraları Nerelerde Kuruluyor?
Açlıkla mücadele eden din kardeşlerimize yardım eli uzatmak tüm Müslümanların asli görevlerinden biridir. Kur’an-ı Kerim’de yer alan buyruklara ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) örnek hayatına baktığımızda her Müslüman’ın açlıkla karşı karşıya kalan insanlara yardım etmesi gerektiğini unutmamak gerekir. Mis Darusselam İlim Kültür ve Sosyal Yardım Derneği (MİSDER) olarak tüm faaliyetlerimizi bu bilinç ve anlayışla yürütüyoruz.
Dünyanın ihtiyaç olan her noktasında kurduğumuz Ümmet Sofrası sayesinde açlığın insanlık üzerinde aşılmaz yaralar açmasının önüne geçiyoruz. Ümmet sofrası bağışında bulunmak isteyen kişiler nerelerde kurulduğunu merak eder. Afrika’nın çeşitli bölgelerinde ümmet sofraları kuruyoruz. Açlığa karşı mücadele etmenin hazzını yaşamak isteyen hayırseveler için yardımlaşmanın en güzel örneği Ümmet Sofrası’dır.
Dünyanın pek çok noktasında özellikle Afrika bölgesinde bulunan gönüllü çalışma arkadaşlarımızla sofralarımızı hazırlıyor ümmet ile toplanıyoruz.
Ümmet Sofrası Bağış Miktarı Ne Kadar?
Paylaşmanın en güzelini yaşamak için sizlerde mazlum kardeşlerimize umut olabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Ümmet Sofrası Bağışında bulunmaktır. Ancak bu noktada ne kadar bağış yapacağınız sorusu aklınızı karıştırabilir. Ümmet sofrası için bütçenize uygun farklı miktarda bağışlar yapabilirsiniz. Burada esas amaç bağışın miktarını belirlemek değil infak etmek duygusunu ön plana çıkararak açlıkla mücadele eden kardeşlerimize destek olmaktır. Az, çok demeden bütçenize uygun Ümmet Sofrası bağışı yaparak bizlere destek olabilirsiniz.
Ümmet Sofrası Bağışının Önemi
İnsanlığın fani hayatta var olmasının temel sebeplerinden biri sınanmak ve çeşitli yollarla imtihan olmaktır. Bunlardan en acı olanı ise açlıktır. Bazı coğrafyalarda yaşayan insanlar çeşitli zorluklarla mücadele ederken açlık, bir türlü baş edilemeyen sorunlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Açlığın ve kıtlığın her geçen gün geniş coğrafyalara yayıldığı dünyada çocuklar aç kalmasın diye çaba sarf eden Misder, insanların da açlık konusunda bilinçli olmasını sağlıyor. İslamiyet, din kardeşliğinin kuvvetli olduğu bir din olup, din, dil, ırk, ve renk fark etmeksizin Müslümanların bir arada hareket etmesini gerektiriyor. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ile ilgili bahsedilen bir olayda kardeşlik ve paylaşmanın önemi şu şekilde vurgulanıyor;
“Vahşî b. Harb (ra)’ten rivayet edildiğine göre bir gün Allah Resûlü’nün ashâbı “Yâ Resûlallah, yemek yiyoruz, ama karnımız doymuyor” dediler. “Muhtemelen ayrı ayrı yiyorsunuz” diye karşılık verdi. “Evet” dediler. Peygamber de “Birlikte yiyin ve besmele çekin ki, yemeğiniz bereketli olsun” buyurdu.”
Paylaşmak, birlik olmak ve aç olana yardımcı olmak her şeyden önce insan olmanın ve Müslüman olmanın temel gereğidir. Bu gereği yerine getirmek amacıyla siz de Ümmet Sofrası bağışı yapabilirsiniz. Hiç tanımadığınız ve bilmediğiniz insanlara umut olmak için Ümmet Sofrası bağışı çok önemlidir.
Ümmet Sofrası Bağışı Nasıl Yapılır?
Paylaşma duygusunun verdiği hazzı her an yaşamak için online olarak Ümmet Sofrası bağışı yapabilirsiniz. 5 kişilik, 10 kişilik, 25 kişilik ve 100 kişilik bağışlar yaparak bütçenize uygun hareket edebilirsiniz. Burada amaç bütçenin ne kadar olduğu değil, oradaki insanlara umut olmaktır. Yapmış olduğunuz bağışlar ile farklı sayıda insanın sıcak yemeğe ve temiz suya ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bağış yaparken online sistemi tercih edebilir veya Havale/EFT yöntemlerini kullanabilirsiniz. Bağışınızı tek çekim yapabileceğiniz gibi taksitli olarak da gerçekleştirebilirsiniz.
Yapılan bağışlar ile birlikte kurduğumuz ümmet sofralarında isminize özel hazırlanan videolar Whatsapp üzerinden bağışçılarımız ile paylaşılır.